Chat with us, powered by LiveChat

Deze Avontuurlijke Tanzania Reis Zal Een Onvergetelijke Ervaring Worden

BESTE PLAATSEN OM TE BEZOEKEN IN TANZANIA

Discover Tanzania

REIZEN

IN

TANZANIA

Tanzania is de thuisbasis van enkele van de beroemdste nationale parken en natuurlijke attracties van Afrika, waaronder de majestueuze Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. En wie ook wat tijd wil om te relaxen, moet zeker eens denken aan de prachtige witte stranden van Zanzibar. Pemba- en Mafia eiland zijn populair bij duikers en snorkelaars die hier van over de hele wereld komen om de koraaltuinen, kleurrijke vissen en kristalhelder water te ervaren. Ontdek de mogelijkheden en ontdek samen met ons de mooiste plekken in Tanzania.

De beste bezienswaardigheden & highlights in Tanzania:

1. MOUNT KILIMANJARO

Mount Kilimanjaro heeft de hoogste top van Afrika (5.895 m) en het meest iconische beeld van Tanzania.

In tegenstelling tot de andere parken in het noorden van Tanzania, wordt de Kilimanjaro niet bezocht voor de flora en fauna, maar voor de prachtige vergezichten van deze met sneeuw bedekte berg. In principe kan de Kilimanjaro op elk moment worden beklommen, hoewel de beste periode van eind juni tot oktober is, tijdens het droge seizoen.

 

Kilimanjaro staat op de werelderfgoedlijst en werd meer dan 1 miljoen jaar geleden gevormd door vulkanische bewegingen langs de Rift Valley. Het hoogste punt is Uhuru Peak op Kibo, dat deel uitmaakt van de Seven Summits of the world.

 

Onderaan de berg betreft het met name landbouwgrond wat langzaam veranderd naar een hoger gelegen niveau met regenwoud. De nog hoger gelegen gebieden lijken meer op alpenweide en vervolgens wijzigt het landschap naar een onvruchtbaar maanlandschap op de top. Op de hellingen met het regenwoud leven buffels, luipaarden, apen, olifanten en elanden. In de Alpenzone vinden vogelaars een overvloed aan roofvogels.

Beste bezienswaardigheden & highlights-Tanzania-Zanzibar

Discover Tanzania biedt op maat gemaakte begeleide privé-safari’s in Tanzania inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt begeleid door een ervaren en deskundige chauffeur/gids. Je wordt begeleid door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

TOURS

Tanzania-beste-Top-10-bezienswaardigheden-highlights

14 Dagen (op maat te maken)
Vanaf: €2.750 EUR

Tanzania-beste-Top-10-bezienswaardigheden-highlights

9 Dagen (op maat te maken)
Vanaf: €2.260 EUR

Tanzania-beste-Top-10-bezienswaardigheden-highlights

10 Dagen (op maat te maken)
Vanaf: €3.119 EUR

Tanzania-beste-Top-10-bezienswaardigheden-highlights

14 Dagen (op maat te maken)
Vanaf: €3.260 EUR

2. SERENGETI NATIONAL PARK

Het beroemde Serengeti National Park is een uitgestrekte boomloze vlakte. Hier leven of passeren jaarlijks miljoenen dieren op zoek naar verse graslanden.

Het gebied staat vooral bekend om de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s, maar je kunt hier ook zeker de Big Five zien. Hierdoor trekt de Serengeti jaarlijks tienduizenden toeristen. De beste maanden voor het spotten van wilde dieren in Serengeti National Park liggen tussen juni en september. Het natte seizoen is van maart tot mei, met de koudste periode van juni tot oktober.

 

De jaarlijkse migratie van meer dan 1,5 miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s en gazellen vindt plaats in mei en begin juni. Deze migratie is één van de meest indrukwekkende natuurlijke gebeurtenissen en de belangrijkste trekpleister voor veel toeristen.

3. STRANDEN VAN ZANZIBAR

Het prachtige eiland Zanzibar, ook wel Unguja genoemd, is een belangrijke vakantiebestemming in Tanzania en staat bekend om zijn prachtige witte stranden.

De Zanzibar-archipel bestaat uit de eilanden Zanzibar en Pemba, met enkele van de beste stranden ter wereld. Bezoekers zullen zacht wit zand en helder ondiep water vinden, samen met traditionele boten langs de kust. De historische stad Stone Town, bekend om zijn oude Arabische herenhuizen, smalle steegjes en een drukke haven, ligt in het hart van Zanzibar.

4. NGORONGORO CONSERVATION AREA

Het Ngorongoro Conservation Area, gelegen tussen de Serengeti en Lake Manyara, is de thuisbasis van de beroemde vulkanische Ngorongoro Crater en is een van Tanzania’s populairste natuurgebieden om wilde dieren te spotten.

De Ngorongoro-vulkaan was een van ’s werelds hoogste bergen voordat hij explodeerde en instortte. Deze enorme overgebleven vulkanische krater heeft een permanente toevoer van water, die duizenden dieren aantrekt die in dit gebied blijven in plaats van te migreren.

 

Duizenden dieren zijn te zien op de kraterbodem, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, Thomson’s gazellen en buffels, maar gnoes en zebra’s zijn goed voor meer dan de helft van de dieren die de Ngorongoro-krater hun thuis noemen.

 

Ook vogels kijken is fantastisch in Tanzania, vooral rond het Lake Migadi, waar vele flamingo’s naar het ondiepe water trekken.

5. MAFIA EILAND

Het Mafia Island Marine Park trekt vele duikers en snorkelaars van over de hele wereld.

De beste maanden om te duiken zijn van oktober tot maart, maar het beste weer op Mafia Island is van mei tot oktober. Maart en april zijn meestal maanden met zware regen.

 

Het Marine Park heeft prachtige koraaltuinen, een grote verscheidenheid aan vissen en er heerst een ontspannen duikatmosfeer. In het gebied zijn talloze vogels en meer dan 400 soorten vissen te zien. Mafia Island is ook een traditionele broedplaats voor de groene schildpad, die helaas met uitsterven wordt bedreigd. Bovendien is Mafia ook een gewilde locatie voor diepzeevissen, van met name tonijn, marlijn, zeilvis en andere grootwildvissen. De eerste kolonisten ontdekten dit paradijs in de 8e of 9e eeuw, maar het werd pas een belangrijke nederzetting in de 12e tot 14e eeuw, toen het een sleutelpositie innam op de Oost-Afrikaanse handelsroutes.

Privé safari’s met chauffeur en gids in Tanzania. Verken dit prachtige land met ons!

6. ARUSHA NATIONAL PARK

Het Arusha National Park bestaat uit het bos van Mount Meru, de Ngurdoto Crater in het zuidoosten van het park en Momella Lakes, een reeks van zeven krater-meren.

Zwart-witte Colobus-apen zijn gemakkelijk te vinden in dit bosrijke gebied, terwijl de moerassige bodem van de krater bezaaid is met kuddes buffels, zebra’s en wrattenzwijnen. Momella Lakes is de thuisbasis van een grote selectie aan watervogels. Mensen komen hier om wilde dieren te zien, maar ook om Mount Meru te beklimmen.

 

Mount Meru is een van de mooiste vulkanen van Afrika en de op één na hoogste berg van Tanzania. De top wordt bereikt via een smalle bergkam, die een prachtig uitzicht biedt op de vulkanische kegel die enkele duizenden meters lager in de krater ligt. De klim is steil en de mooie route gaat door parken, bossen en heidevelden.

7. PEMBA EILAND

Pemba Island is het meest noordelijke eiland van de Zanzibar-archipel en biedt enkele van de beste duikplekken in de Indische Oceaan.

Koraaltuinen, kleurrijke sponzen en zeewaaiers zijn allemaal te vinden in dit onderwaterparadijs. De stad Shake is een populaire uitvalsbasis voor duikers.

 

Pemba wordt minder bezocht dan Zanzibar en heeft daardoor een meer relaxte sfeer. Het eiland is heuvelachtig met diepe valleien en is populair geworden bij mountainbikers die aangetrokken worden door de 1000 meter hoge toppen. Net buiten de kust is Misali Island Beach een plek die je niet mag missen. Dit ongelooflijke witte zandstrand ligt op een onbewoond tropisch eiland.

 

Pemba is één van de belangrijkste kruidnagelproducenten ter wereld en staat ook bekend om de juju-tradities van geneeskunde en magie. Mensen komen uit heel Oost-Afrika om te leren over voodoo en om traditionele genezers te bezoeken.

8. STONE TOWN

Stone Town is het culturele hart van Zanzibar en er is daar in de afgelopen 200 jaar maar weinig veranderd. Oude Arabische huizen staan langs de smalle straatjes en kronkelende steegjes geven de stad zijn eigen unieke charme.

De meeste huizen in Stone Town zijn gebouwd in de 19e eeuw, toen Zanzibar één van de belangrijkste Swahili-handelssteden in de Indische Oceaan was. Bezoekers zullen bij veel huizen prachtig bewerkte houten deuren opmerken. Als ’s werelds oudste nog functionerende Swahili-stad, zijn veel van de bezienswaardigheden in Stone Town in hun oorspronkelijke glorie hersteld. Sommige van de historische gebouwen zijn nu musea en toeristische attracties. De stad heeft ook een aantal interessante oude kerken van historische betekenis.

 

Een wandeling langs Creek Road brengt bezoekers naar het oorspronkelijke Stone Town met de traditionele Darajani-markt, Beit el-Amani, het stadhuis en de Anglicaanse kathedraal. Enkele van de andere belangrijke hoogtepunten zijn de Forodhani-tuinen, de oude apotheek met zijn gebeeldhouwde houten balkons, het voormalige huis van de sultans dat bekend staat als Beit el-Sahel of het Volkspaleis, de Perzische Hamamni-baden, welke gebouwd zijn in 1888 en de oudste structuur van Stone Town: het oude fort.

9. SELOUS GAME RESERVE

Selous is het grootste wildreservaat van Afrika. Het is opgericht in 1922 en beslaat 5% van het totale gebied van Tanzania.

Het zuidelijke gebied heeft maar beperkt toegang, is zwaar bebost en bevat een reeks steile kliffen. Reizigers mogen alleen naar het gebied ten noorden van de Rufiji-rivier afreizen. Dit gebied bestaat uit grote open graslanden, bossen, rivieren, heuvels en vlaktes. De beste tijd om Selous Game Reserve te bezoeken is van juli tot oktober.

 

De Rufiji-rivier doorsnijdt het Selous Game Reserve en heeft het grootste stroomgebied van alle rivieren in Oost-Afrika. De rivier is een belangrijk kenmerk van het reservaat en biedt de mogelijkheid om de diverse wilde dieren vanaf het water te bekijken. Er is een breed scala aan dieren in het wild te vinden, waaronder olifanten, nijlpaarden en neushoorns, evenals buffels, antilopen, giraffen, wrattenzwijnen, gnoes, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. De diversiteit aan vogels in Selous omvat meer dan 350 geregistreerde soorten.

10. DAR ES SALAAM

Dar es Salaam is de grootste en de economische hoofdstad van Tanzania. Gelegen in een rustige baai voor de kust van de Indische Oceaan, heeft de stad zich ontwikkeld tot het economisch welvarend centrum van de hele Oost-Afrikaanse regio.

De bruisende haven is de belangrijkste haven van Tanzania. Het industriegebied produceert producten voor export en gebruik in het hele land. Overheidskantoren hebben allemaal hun hoofdvestiging in Dar es Salaam, en diplomatieke missies en NGO organisaties in het land zijn allemaal aanwezig in deze bruisende stad.

 

Restaurants, winkels, kantoor- en overheidsgebouwen zijn allemaal te vinden in het stedelijke centrum van Tanzania. Tijdens de Duitse bezetting in het begin van de 20e eeuw was Dar es Salaam het centrum van het koloniale bestuur. Overblijfselen van koloniale aanwezigheid, zowel Duitse als Britse, zijn nog steeds te zien in de monumenten en architectuur in de stad. Het Nationaal Museum, het Dorpsmuseum en vele kleurrijke markten zijn zeker een bezoek waard. Talloze historische bezienswaardigheden, waaronder de St. Joseph’s Cathedral, het White Father’s Mission House, de Botanical Gardens en het oude State House zorgen voor een interessante wandeltocht langs de waterkant en het stadscentrum.

Tanzania Safari met Privé gids! Privé Rondreis met Gids & 4×4