Chat with us, powered by LiveChat

ROUTE THE GREAT MIGRATION II (JULI–SEPT)
GNOES TREKKEN
LEVENSBEDREIGENDE MARA-RIVIER OVER

Enorme aantallen gnoes steken de levensbedreigende Mara-rivier over. Wees getuige van de grote migratie van duizenden gnoes en zebra’s. Het is één van de meest gewilde ervaringen voor natuur- en wildliefhebbers, waarbij meer dan een miljoen dieren een eeuwenoude route volgen op zoek naar verse groene weides ter begrazing en vers water.

Beknopt reisschema
  • Dag 1: Moshi – Kilimanjaro
  • Dag 2: Tarangire National Park
  • Dag 3 -4: Ngorongoro Region, Lake Manyara & Ngorongoro Crater
  • Dag 5-6: Serengeti National Park
  • Dag 7-9: Northern Serengeti National Park
  • Dag 10: Vertrek
  • Dag 11: Aankomst Thuis

Route The Great Migration II (july–september)

In augustus staan de kuddes voor de uitdaging om de Mara-rivier over te steken en zijn ze verspreid over de noordelijke regio van de Masai Mara en het noordelijke deel van de Serengeti. De snelstromende rivier die overgestoken dient te worden en de hongerige roofdieren veroorzaken vele dodelijke slachtoffers onder de dieren.

De krokodillen liggen op de loer, om nog maar te zwijgen van de leeuwen en andere grote roofdieren die langs de oevers patrouilleren, klaar om elke gnoe die de overkant haalt in een hinderlaag te lokken. Niet één enkele oversteek is gelijk: op sommige plekken gaan er maar een paar individuen tegelijk, terwijl er op andere plekken urenlang een massa dieren te zien is die proberen de overkant te halen.

10 dagen – op maat te maken

850 km

1-4 pers

natuur

Gedetailleerd Reisschema

Dag 1

Moshi – Kilimanjaro

Welkom in Tanzania. Een chauffeur haalt je op van het Kilimanjaro International Airport en brengt je naar Moshi waar je de eerste nacht zult doorbrengen. De majestueuze met sneeuw bedekte toppen van de Kilimanjaro torenen hoog boven dit kleine Afrikaanse stadje uit.

Dag 2

Tarangire National Park

In de loop van de ochtend na het ontbijt word je opgehaald bij de accommodatie door je persoonlijk gids en gaan we op pad naar het Tarangire National Park. Deze rit zal ongeveer 3,5 uur duren. Tarangire National Park wordt gekenmerkt door de glooiende landschappen, de kloof welke gevormd is door een diep ingebedde rivier, die zelden droogvalt, kleine moerassen en acacia bomen.

 

Het park is ook beroemd vanwege zijn enorme baobabbomen en de grote olifantenpopulaties, die hier leven. Maar er zijn ook buffels, cheeta’s, hyena’s en leeuwen te zien. In het droge seizoen verzamelen de dieren zich met name bij de moerassen voor vers drinkwater. De Tarangire-rivier is de belangrijkste bron van zoet water voor wilde dieren tijdens het jaarlijkse droge seizoen.

Dag 3-4

Ngorongoro Region, Lake Manyara & Ngorongoro Crater

Vandaag rijden we naar het Lake Manyara National Park. Met zijn ligging aan de voet van de Oost-Afrikaanse Riftvalley, biedt de Gregory-kloof een spectaculair uitzicht op het gebied. Lake Manyara is één van die nationale parken die een rijk en gevarieerd dierenleven biedt binnen een redelijk klein gebied.

 

Omdat we de Ngorongoro-krater in zullen rijden, is het raadzaam vroeg te vertrekken om het mooie ochtendlicht te krijgen en voordat het te druk wordt. Het Ngorongoro Conservation Area is vooral bekend vanwege zijn archeologische en geologische betekenis, rijke flora en fauna en prachtige landschappen. Het beschermde gebied omvat de beroemde krater, de beroemde Olduvai-kloof en uitgestrekte vlaktes van graslanden, bossen en bergen die zich uitstrekken tot aan de Serengeti. Dit beschermde gebied van 8.000 km2 staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Bezoekers komen hier om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de Ngorongoro-krater, welke is uitgeroepen tot een van de zeven natuurwonderen van Afrika, vanwege de natuurlijke schoonheid en de in overvloed aanwezige flora en fauna.

Dag 5-6

Serengeti National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Serengeti National Park. Een avontuurlijke en hobbelige weg brengt je in ongeveer 4-5 uur naar dit prachtige park. Als de tijd het toelaat, maken we ‘s middags nog een gamedrive voordat je naar de accommodatie gaat.

 

Serengeti National Park heeft een oppervlakte van 14.800 km2 en dankt zijn naam aan het Maasai-woord ´Siringitu´, wat eindeloze vlakte betekent. De Serengeti ligt langs de Great Rift Valley en is rijk aan geologische bijzonderheden. Eén van de meest in het oog springende rotsformaties van de Serengeti zijn de zogenaamde ‘Kopjes’. Het lijken wel rotseilanden in een zee van gras en worden gevormd als de bovenste laag, bestaande uit rots erodeerd, waardoor de bedekte laag metamorf gesteente bloot komt te liggen. De gamedrives in dit park zijn uitzonderlijk goed. Het park biedt de beste mogelijkheid om cheeta’s, luipaarden en leeuwen te zien.

 

De Serengeti is ook beroemd om de Grote Migratie. Dit is verreweg het meest indrukwekkende natuurlijke spektakel dat je ooit te zien zult krijgen. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s tijdens hun jaarlijkse trektocht. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s tijdens hun jaarlijkse trektocht.

 

In het Serengeti National Park kun je onbeperkt gamedrives maken tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ’s morgens op pad kunt na een vroeg ontbijt, een lunchbox kunt laten inpakken en pas weer in de late namiddag terug kunt komen naar het kamp. Of je maakt een vroege gamedrive en komt terug naar het kamp voor een zogenaamde ‘hot lunch’. Het is maar wat jullie wensen. De gids zal altijd helpen met de planning en de logistiek. Je hoeft hem alleen maar je wensen te laten weten en samen kun je een plan voor de volgende dag maken.

Dag 7-9

Northern Serengeti National Park

De laatste paar dagen zullen we doorbrengen in het noorden van de Serengeti, waar we de Grote Migratie te zien zullen krijgen. Hier worden de mooiste foto’s gemaakt die je in de beroemde natuurdocumentaires ziet. Het is duidelijk dat iedereen ervan droomt om de bekende en beruchte oversteek van de Mara-rivier te ervaren.

Dag 10-11

Einde reis - Vertrek - Aankomst thuis

Je gids brengt je naar de Serengeti Kogatende Airstrip. Hier nemen jullie afscheid en vliegt je terug naar Kilimanjaro Airport voor de vlucht terug naar huis.

Wat is inbegrepen?

Meet & Greet met uw persoonlijke chauffeur en gids op de luchthaven

Alle transfers van en naar het vliegveld/hotel

Alle beschreven overnachtingen en maaltijden

Begeleid vervoer van de gehele reis inclusief game drive in een privé 4x4 safari voertuig

Lokale vluchten (indien van toepassing)

Entreegelden van Nationale Parken zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld

Drink water tijdens de safari dagen

Flying Doctor lidmaatschap

Standaard accommodatie omvat kamers in middenklasse of luxe hotels, pensions of lodges, tenzij anders gevraagd.

De meeste accommodaties worden geboekt op basis van DBB (Diner, Bed en Breakfast) of volpension.

In sommige accommodaties zijn lokale drankjes inbegrepen.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (ook bij ons te boeken)

Alle alcoholische en niet-alcoholische dranken, lokale premium en geïmporteerde dranken (tenzij anders aangegeven)

Maaltijden aangegeven als niet inbegrepen.

Eénpersoonstoeslagen

Visa Tanzania (USD 50 single entry)

Eventuele extra activiteiten (tenzij aangegeven als inbegrepen)

Alle items van persoonlijke aard

Reis- en annuleringsverzekering

Tips en fooien

Wassen van kleding

Activiteiten op Zanzibar

Zanzibar infrastructure tax van USD 1,- p.p.p.n

The Great Migration II (Juli–Sept)

Voor wie?

Degenen die deel willen uitmaken van één van de meest gewilde ervaringen voor natuur- en natuurliefhebbers: de Grote Migratie.

Wat deze route uniek maakt:

Na de geboortegolf in het zuidelijke deel van de Serengeti, trekken de dieren langzaam verder op zoek naar betere oorden, waarbij er onderweg continu groot gevaar dreigt van de vele op de voet volgende roofdieren.

Hoe maak je de reis nog leuker:

Verleng je safari met een verblijf van een paar dagen op het tropische eiland Zanzibar.

Reisadvies op maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, wij zijn er om u te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op uw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen u op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om u te helpen bij het maken van een persoonlijk reisvoorstel op maat en om al uw vragen te beantwoorden.

Het land van safari’s, idyllische stranden en prachtige wildlife, maakt het land zo onvergetelijk

Andere favoriete routes ter inspiratie

De route ‘The Great Migration II (juli–sept)’ is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan uw wensen. U kunt deze boeken, of u kunt ze gebruiken als inspiratie om uw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Discover Tanzania zal er altijd voor zorgen dat u de reis van uw dromen beleeft!

Hoogtepunten Tanzania & Zanzibar
Privé safari met gids met een bezoek aan de hoogtepunten van Tanzania en eindigend met een aantal dagen relaxen aan de witte stranden van Zanzibar.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €2.750,- EUR

The Great Migration I (januari–maart)
Wees getuige van de migratie van grote aantallen gnoes en zebra’s naar groenere weiden tijdens de geboortegolf, waarbij ze worden gevolgd door hongerige roofdieren.

Reisduur: 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €2.260,- EUR

De verborgen juwelen van Tanzania & Zanzibar
Zoek diversiteit; treed buiten de gebaande paden en vind prachtige onontdekte plekken, om daarna uit te rusten in het tropische Zanzibar.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.260,- EUR

Gallery Itinerary The Great Migration II (juli–september)

Wees getuige van de grote migratie van duizenden gnoes en zebra’s.!