Chat with us, powered by LiveChat

ROUTE THE GREAT MIGRATION I (JANUARI–MAART)
DE GROTE MIGRATIE
VAN DUIZENDEN GNOES EN ZEBRA’S

Wees getuige van de grote migratie van duizenden gnoes en zebra’s. Het is één van de meest gewilde ervaringen voor natuur- en wildliefhebbers: de Grote Migratie.

Beknopt reisschema
  • Dag 1: Moshi – Kilimanjaro
  • Dag 2: Tarangire National Park
  • Dag 3 -4: Ndutu
  • Dag 5-6: Serengeti National Park
  • Dag 7-8: Ngorongoro Region, Ngorongoro Crater
  • Dag 9: Vertrek
  • Dag 10: Aankomst Thuis

Route The Great Migration I (januari–maart)

Het is één van de meest gewilde ervaringen voor natuur- en wildliefhebbers: de Grote Migratie, waarbij meer dan een miljoen dieren een eeuwenoude route volgen op zoek naar verse groene weides ter begrazing en vers water.

Nadat de jonge kalveren zijn geworpen in het zuidelijke deel van de Serengeti, trekken de dieren verder noordwaarts door de Serengeti in richting van de Masai Mara in Kenia, voordat ze tegen het einde van het jaar weer zuidwaarts terugkeren. Onderweg is het altijd spannend, aangezien de duizenden dieren door vele gevaren waaronder hongerige roofdieren worden bedreigd.

9 dagen – op maat te maken

1470 km

1-4 pers

natuur

Gedetailleerd Reisschema

Dag 1

Moshi – Kilimanjaro

Welkom in Tanzania. Een chauffeur haalt je op van het Kilimanjaro International Airport en brengt je naar Moshi waar je de eerste nacht zult doorbrengen. De majestueuze met sneeuw bedekte toppen van de Kilimanjaro torenen hoog boven dit kleine Afrikaanse stadje uit.

Dag 2

Tarangire National Park

In de loop van de ochtend na het ontbijt word je opgehaald bij de accommodatie door je persoonlijk gids en gaan we op pad naar het Tarangire National Park. Deze rit zal ongeveer 3,5 uur duren. Tarangire National Park wordt gekenmerkt door de glooiende landschappen, de kloof welke gevormd is door een diep ingebedde rivier, die zelden droogvalt, kleine moerassen en acacia bomen.

 

Het park is ook beroemd vanwege zijn enorme baobabbomen en de grote olifantenpopulaties, die hier leven. Maar er zijn ook buffels, cheeta’s, hyena’s en leeuwen te zien. In het droge seizoen verzamelen de dieren zich met name bij de moerassen voor vers drinkwater. De Tarangire-rivier is de belangrijkste bron van zoet water voor wilde dieren tijdens het jaarlijkse droge seizoen.

Dag 3-4

Ndutu

Ndutu maakt deel uit van de Ngorongoro Conservation Area en ligt ten zuiden van Serengeti National Park. Van december tot april trekken grote kuddes dieren door het Ndutu-gebied en gevolgd door vele hongerige roofdieren. Miljoenen gnoes kalven op de vlaktes in de maand februari en tijdens het hoogtepunt worden er elke dag wel ongeveer 8.000 baby-gnoes geboren. Het is een onvergetelijke ervaring om zo’n wiebelig pasgeboren kalfje zijn eerste wankele stappen te zien zetten.

 

Het is onvermijdelijk dat sommige kalveren ten prooi vallen aan roofdieren zoals hongerige leeuwen, luipaarden en cheeta’s, maar aangezien 80% van de gnoesvrouwtjes in dezelfde periode van twee tot drie weken bevallen, zullen de meeste gelukkig wel overleven. Grote aantallen trekvogels komen hier om te ontsnappen aan de koude Europese winter. De zoutmeren trekken zwermen flamingo’s en andere watervogels aan. Dieren spotten in Ndutu is tijdens deze maanden overal echt uitstekend.

 

Je hebt tussen 06.00 uur en 18.00 uur de onbeperkte mogelijkheid tot het doen van gamedrives, je gids zal je informeren over de verschillende opties. Het leuke is dat in dit gebied je ook offroad kunt rijden!

Dag 5-6

Serengeti National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Serengeti National Park. Een avontuurlijke en hobbelige weg brengt je in ongeveer 4-5 uur naar dit prachtige park. Als de tijd het toelaat, maken we ‘s middags nog een gamedrive voordat je naar de accommodatie gaat.

 

Serengeti National Park heeft een oppervlakte van 14.800 km2 en dankt zijn naam aan het Maasai-woord ´Siringitu´, wat eindeloze vlakte betekent. De Serengeti ligt langs de Great Rift Valley en is rijk aan geologische bijzonderheden. Eén van de meest in het oog springende rotsformaties van de Serengeti zijn de zogenaamde ‘Kopjes’. Het lijken wel rotseilanden in een zee van gras en worden gevormd als de bovenste laag, bestaande uit rots erodeerd, waardoor de bedekte laag metamorf gesteente bloot komt te liggen. De gamedrives in dit park zijn uitzonderlijk goed. Het park biedt de beste mogelijkheid om cheeta’s, luipaarden en leeuwen te zien.

 

De Serengeti is ook beroemd om de Grote Migratie. Dit is verreweg het meest indrukwekkende natuurlijke spektakel dat je ooit te zien zult krijgen. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s tijdens hun jaarlijkse trektocht. Oog in oog met duizenden gnoes en zebra’s tijdens hun jaarlijkse trektocht.

 

In het Serengeti National Park kun je onbeperkt gamedrives maken tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ’s morgens op pad kunt na een vroeg ontbijt, een lunchbox kunt laten inpakken en pas weer in de late namiddag terug kunt komen naar het kamp. Of je maakt een vroege gamedrive en komt terug naar het kamp voor een zogenaamde ‘hot lunch’. Het is maar wat jullie wensen. De gids zal altijd helpen met de planning en de logistiek. Je hoeft hem alleen maar je wensen te laten weten en samen kun je een plan voor de volgende dag maken.

Dag 7-8

Ngorongoro Region, Ngorongoro Crater

In de ochtend is er nog wat tijd om te genieten van Serengeti National Park, aangezien je rond 11.00 uur vertrekt om naar Karatu te rijden, een dorp dichtbij de Ngorongoro Crater. De hobbelige rit duurt ongeveer 4-5 uur en je passeert onderweg het Ngorongoro uitkijkpunt.

 

Omdat we de Ngorongoro-krater in zullen rijden, is het raadzaam vroeg te vertrekken om het mooie ochtendlicht te krijgen en voordat het te druk wordt. Het Ngorongoro Conservation Area is vooral bekend vanwege zijn archeologische en geologische betekenis, rijke flora en fauna en prachtige landschappen. Het beschermde gebied omvat de beroemde krater, de beroemde Olduvai-kloof en uitgestrekte vlaktes van graslanden, bossen en bergen die zich uitstrekken tot aan de Serengeti. Dit beschermde gebied van 8.000 km2 staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Bezoekers komen hier om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de Ngorongoro-krater welke is uitgeroepen tot een van de zeven natuurwonderen van Afrika, vanwege de natuurlijke schoonheid en de in overvloed aanwezige flora en fauna.

Dag 9-10

Einde reis - Vertrek - Aankomst thuis

Vandaag rijden we van Karatu naar de luchthaven van Arusha/Kilimanjaro, wat ongeveer 3-4 uur in beslag zal nemen. Hier neem je afscheid van je gids en vlieg je weer terug naar huis.

Wat is inbegrepen?

Meet & Greet met uw persoonlijke chauffeur en gids op de luchthaven

Alle transfers van en naar het vliegveld/hotel

Alle beschreven overnachtingen en maaltijden

Begeleid vervoer van de gehele reis inclusief game drive in een privé 4x4 safari voertuig

Lokale vluchten (indien van toepassing)

Entreegelden van Nationale Parken zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld

Drink water tijdens de safari dagen

Flying Doctor lidmaatschap

Standaard accommodatie omvat kamers in middenklasse of luxe hotels, pensions of lodges, tenzij anders gevraagd.

De meeste accommodaties worden geboekt op basis van DBB (Diner, Bed en Breakfast) of volpension.

In sommige accommodaties zijn lokale drankjes inbegrepen.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (ook bij ons te boeken)

Alle alcoholische en niet-alcoholische dranken, lokale premium en geïmporteerde dranken (tenzij anders aangegeven)

Maaltijden aangegeven als niet inbegrepen.

Eénpersoonstoeslagen

Visa Tanzania (USD 50 single entry)

Eventuele extra activiteiten (tenzij aangegeven als inbegrepen)

Alle items van persoonlijke aard

Reis- en annuleringsverzekering

Tips en fooien

Wassen van kleding

Activiteiten op Zanzibar

Zanzibar infrastructure tax van USD 1,- p.p.p.n

Itinerary-The-Great-Migration-Januari–Maart-Wat-is-inbegrpen-in-de-reis

Voor wie?

Degenen die deel willen uitmaken van één van de meest gewilde ervaringen voor natuur- en natuurliefhebbers: de Grote Migratie.

Wat deze route uniek maakt:

Na de geboortegolf in het zuidelijke deel van de Serengeti, trekken de dieren langzaam verder op zoek naar betere oorden, waarbij er onderweg continu groot gevaar dreigt van de vele op de voet volgende roofdieren.

Hoe maak je de reis nog leuker:

Verleng je safari met een verblijf van een paar dagen op het tropische eiland Zanzibar.

Reisadvies op maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, wij zijn er om u te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op uw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen u op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om u te helpen bij het maken van een persoonlijk reisvoorstel op maat en om al uw vragen te beantwoorden.

Het land van safari’s, idyllische stranden en prachtige wildlife, maakt het land zo onvergetelijk

Andere favoriete routes ter inspiratie

De route ‘The Great Migration I (januari–maart)’ is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan uw wensen. U kunt deze boeken, of u kunt ze gebruiken als inspiratie om uw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Discover Tanzania zal er altijd voor zorgen dat u de reis van uw dromen beleeft!

Hoogtepunten Tanzania & Zanzibar
Privé safari met gids met een bezoek aan de hoogtepunten van Tanzania en eindigend met een aantal dagen relaxen aan de witte stranden van Zanzibar.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €2.750,- EUR

The Great Migration II (juli–september)
Wees getuige van de enorme aantallen gnoes die de levensbedreigende Mara-rivier oversteken op zoek naar betere gronden.

Reisduur: 10 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.119,- EUR

De verborgen juwelen van Tanzania & Zanzibar
Zoek diversiteit; treed buiten de gebaande paden en vind prachtige onontdekte plekken, om daarna uit te rusten in het tropische Zanzibar.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.260,- EUR

Gallery Route The Great Migration I (januari–maart)

Wees getuige van de grote migratie van duizenden gnoes en zebra’s!